Witse Meeussen pakt de zege in Zonhoven bij de nieuwelingen
Tom Pidcock in Zonhoven Foto: BELGA

De Brit Tom Pidcock heeft zondag de Superprestigecross bij de junioren in Zonhoven gewonnen. De Nederlander Thymen Arensman werd tweede voor Jelle Camps. Laatstgenoemde blijft leider in het klassement van de Superprestige met 28 punten achter zijn naam. De Nederlander Thymen Arensman volgt op één punt. Toon Vandebosch staat als derde geklasseerd met 25 punten. Bij de nieuwelingen ging de zege naar Witse Meeussen.

Jelle Camps trok samen met Toon Vandebosch van bij de start in de aanval. Tom Pidcock repte zich meteen naar de twee leiders toe. Toon Vandebosch kreeg af te rekenen met pech en moest zijn metgezellen laten rijden. Pidcock, zaterdag nog winnaar van de Polderscross in Kruibeke, zette vol door tijdens de tweede passage aan ‘de kuil’. Meteen sloeg hij een grote kloof op de concurrentie. Achter de Brit werd een hevige strijd geleverd voor de dichtste ereplaats. Thymen Arensman kon zijn slechte start uiteindelijk nog goed maken en verzekerde zich van de tweede plaats.

Bij de nieuwelingen was Witse Meeussen de sterkste. Het was de Nederlander Luke Verburg die al vroeg een demarrage plaatste. Enkel Meeussen had de kracht om in zijn spoor te blijven. Ryan Corstjens en de Nederlander Bodi Del Grosso sloegen de handen in elkaar. Yente Peirens kon zich gaandeweg ook naar de twee achtervolgers reppen. Tijdens de slotronde ontdeed Witse Meeussen zich van zijn enige metgezel. Meeussen kon bij de passage aan de zandstrook verder fietsen, terwijl Luke Verburg moest lopen. De kleine kloof die hierdoor ontstaan was, kon Witse Meeussen tot aan de eindmeet behouden. Verburg werd tweede voor Belgisch kampioen Yente Peirens.