Na de beleidsverklaring van de regering in de Kamer was N-VA-voorzitter Bart De Wever (N-VA) duidelijk gehaast. 'Allee, doe eens normaal', dat was zowat het enige hij kwijt wou aan een journalist van het VTM Nieuws.

De Wever was eigenlijk niet van plan om voor de State of the Union in het parlement te komen, want hij had een culturele activiteit in Antwerpen. Omdat de timing werd gewijzigd, kon hij er toch bij zijn.

Maar veel tijd had hij kennelijk niet. Na de beleidsverklaring trok de N-VA-voorzitter een spurtje, wellicht om op tijd terug in Antwerpen te geraken. Daar nam hij deel aan een debat in de Antwerpse Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience over welke antieke beschaving de grootste was: de Griekse of de Romeinse. De Wever verdedigt er de Romeinen. Uit een tweet van hem blijkt dat Rome won:

De beleidsverklaring van premier Michel moest normaal gezien dinsdag plaatsvinden, maar omdat de onderhandelingen bijzonder moeizaam verliepen vroeg de premier uitstel. Vrijdagavond bereikten de coalitiepartners dan een akkoord over de begroting. De onderhandelingen voer enkele structurele hervormingen, zoals de vennootschapsbelasting en een meerwaardebelasting, werden uitgesteld.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig