WikiLeaks publiceert speeches van Clinton voor Goldman Sachs
Foto: AP

Klokkenluiderssite WikiLeaks heeft weer fragmenten gelekt van privétoespraken van de Amerikaanse presidentskandidate Hillary Clinton. Het gaat om speeches die ze tegen een fikse vergoeding gaf voor het bedrijf Goldman Sachs.

De fragmentenkomen uit gehackte e-mails van Clintons campagnemanager John Podesta. Ook vorige week verschenen al delen uit de speeches die Clinton gaf in de periode nadat ze minister van Buitenlandse Zaken was.

Het team-Clinton laat de authenticiteit van de mails in het midden, maar wijst wel met een beschuldigende vinger naar de Russische regering. Die zou verantwoordelijk zijn voor de lekken en zo haar rivaal in de race om het Witte Huis, de Republikein Donald Trump, steunen.

De gelekte mails gaan over Clintons standpunten over de financiële regelgeving, haar contact met de Russische president Poetin en de negatieve gevolgen van eerdere lekken van WikiLeaks op de Amerikaanse buitenlandse politiek. Haar verklaringen zijn niet radicaal verschillend van recente uitspraken, maar wel directer.

De onthullingen van WikiLeaks waren een geschenk uit de hemel voor haar toenmalige rivaal Bernie Sanders, die vond dat ze geen bedrijven kon reguleren en er tegelijk geld van kon aannemen om speeches te geven.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig