Tweede seizoen ‘Sorry voor Alles’ op komst
Foto: © VRT Lies Willaert

Adriaan Van den Hoof maakt zondag in ‘Sorry voor Alles’ nog één laatste slachtoffer. Voorlopig toch, want het programma was zo’n succes dat een tweede seizoen quasi zeker is. Alleen zou het lang kunnen duren voor we die nieuwe afleveringen te zien krijgen. Want alles kan beter, zelfs ‘Sorry voor Alles’.

Dit weekend zendt Eén de zevende en laatste aflevering uit van ‘Sorry voor Alles’. Bedacht door een student die in bad zat en gefascineerd was door programma’s met de verborgen camera én door de film The Truman Show, waarin Jim Carrey een man speelt die ontdekt dat zijn hele leven geregisseerd is en dat hij de hoofdrol speelt in een soap die door miljoenen kijkers gevolgd wordt.

Sorry voor Alles, waarin gewone Vlamingen ‘het spel van hun leven’ spelen rond alles wat hen de voorbije maand is overkomen, was vanaf dag één een kijkcijferkanon. Bij Eén konden ze hun geluk niet op: de zondagavond is al sinds mensenheugnis ‘van Eén’, maar het was toch al lang geleden dat ze konden uitpakken met een show met zo veel toeters en bellen. De kans is dan ook groot dat Sorry voor Alles aan een internationale carrière begint, want het programma kan perfect naar elk ander land over de hele wereld geëxporteerd worden.

Déjà-vugevoel

Nu al is beslist dat alles op alles wordt gezet om een tweede seizoen te maken. Gevraagd naar een reactie, zegt netmanager Olivier Goris van Eén dat hij geen commentaar kan geven ‘maar dat hij niet uitsluit dat de Vlaming nog wat langer op zijn hoede moet blijven’.

Een tweede seizoen wordt sowieso een uitdaging. Slachtoffers vinden door hen te lokken met het dwaalspoor van een onbestaand spelprogramma kan niet meer; het programma kan ook niet meer in de luwte gemaakt worden. Tot slot moeten de makers er ook over waken dat Sorry voor Alles geen formule wordt die een déjà-vugevoel opwekt. De kans is dan ook groot dat die nieuwe afleveringen — als ze er komen — pas vanaf 2018 te zien zijn.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig