Antwerp heeft zondagmiddag in de Proximus League na een woelige week toch kunnen winnen. Op de Bosuil ging OH Leuven voor de bijl. Lierse bevestigde zijn leiderspositie. Roeselare komt op de tweede plaats, en slaat een kloof van 7 punten. Lommel verloor de strijd tegen Cercle Brugge en blijft de rode lantaarn.

Bekijk hier de stand in de Proximus League!

Antwerp - OH Leuven: 2-1

Antwerp heeft zijn turbulente week goed overleefd. De Great Old klopte zondag OH Leuven. Lallemand en Vleminckx zetten de 0-1 van Simaeys om in 2-1 winst.

Voor de rust lieten beide ploegen te weinig zien. Weinig goeie acties, veel slordigheden, maar toch twee doelpunten om het publiek toch ietwat zoet te houden. Simaeys legde de 0-1 binnen, Lallemand hees de bordjes tien minuten later in evenwicht met een al even makkelijk doelpunt.

In de tweede helft ging OHL op zoek naar een nieuwe voorsprong, maar de goal viel aan de overkant. De vrijstaande Vleminckx kreeg de bal zomaar in de voeten en twijfelde niet: 2-1. De bezoekers kwamen nog eens piepen aan het doel van Kudimbana, maar ook zij kwamen niet meer tot scoren.

Roeselare - Tubeke: 1-0

Vijf minuten na de aftrap staat de score op het bord: Lépicier maakt een deviatie op een vrije trap van Lecompte en legt de bal tussen de palen. Even is er commotie, nadat ref Mesotten en Tubeekse goal met buitenspel lijkt goed te keuren. Na overleg met zijn assistent beslist hij toch om de goal af te keuren, de score blijft 1-0. In de tweede helft is het zwoegen voor de thuisploeg. Kehli krijgt een rode kaart in de 79e minuut, Roeselare moet met 10 spelers verder, maar houdt stand. 

Met de winst slaat Roeselare een kloofje: met 21 punten hebben ze een comfortabele voorsprong van 7 punten op Tubeke, die op de derde plaats staat. Leider Lierse heeft slechts 1 punt meer dan de West-Vlamingen

Lierse - Union: 2-1

Lierse heeft zaterdagavond op eigen veld gewonnen van Union. Door de 2-1 zege doen de Pallieters een goede zaak in het klassement. Masika en De Belder scoorden voor de thuisploeg, in het slot zorgde Aguemon voor de aansluitingstreffer.

Al heel snel na de rust opende Masika de score. Tien minuten later leek de match beslist. Een verre bal van Zizo bereikte Benson, die mooi aflegde voor De Belder. Meteen de negende seizoensgoal voor de scherpschutter van de Pallieters.Een onverwachte tegentreffer zorgde voor een spannend slot. Lierse hield stand en verdient drie punten.

Het volledig verslag van Lierse-Union kan je hier bekijken.

Cercle Brugge - Lommel: 3-1

Lommel United moest het zonder trainer doen: na de nederlaag tegen Tubeke zette het team de samenwerking met Karel Freaye stop. De Limburgers begonnen goed aan de match: Bertjens bracht Lommel op voorsprong in de 42e minuut. Vlak voor de rust kreeg Cercle nog een strafschop toegewezen en kon het de bordjes gelijk zetten. Na de rust zorgden eerst Kis en daarna Bourdin voor de overwinning van Cercle, de match eindigt met 3-1.

Cercle komt met 12 punten voorlopig op gelijke hoogte met OH Leuven en Union Saint Gilloise, die elk nog een wedstrijd moeten spelen. Lommel blijft de rode lantaarn.

Uitslagen:

Cercle Brugge - Lommel 3-1

Lierse - Union 2-1

Roeselare - Tubeke 1-0

Antwerp - OHL 2-1