Peter Terryn, de activist die eerder ook al tips gaf om de spoorwegen te saboteren, heeft opnieuw een ophefmakend fimpje online gezet. Daarin roept hij op tot het doden van katten, omdat ze volgens hem ‘een ecologische ramp’ zijn. Minister van Dierenwelzijn Weyts wil het filmpje offline laten halen.

Het filmpje begint met een aantal schattige katjes, die Terryn wat later meeneemt naar de rand van een kanaal. Daarna lijkt hij doorde katjes een voor een in het kanaal te gooien. Duidelijk in scene gezet, maar Terryns boodschap is duidelijk: ‘Katten zijn massamoordenaars en we moeten ze uitroeien. Red de natuur: dood een kat!’

Terryn gaat duidelijk in op de discussie over katten die de voorbije dagen is opgeflakkerd na het verschijnen van het boek Cat Wars, waarin wordt aangeklaagd dat katten slecht zijn voor de biodiversiteit. Het boek heeft een heftig debat op gang getrokken.

Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts is alvast niet opgezet met het filmpje en zou al aan Facebook gevraagd hebben het offline te halen. ‘Wie dieren als wegwerpgoederen beschouwt, moet van het internet’, zegt de minister op twitter. De minister onderzoekt ook of de man niet voor de rechter gedaagd kan worden voor het filmpje.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in