La Fille d’O komt met kleding die iedereen mag zien
Murielle Scherre Foto: kaat pype

Het Belgische lingerielabel La Fille d’O lanceert volgend jaar een eigen kledingcollectie, genderneutraal en volledig in het zwart. 'Dat is commercieel niet verstandig, maar ik vind het de efficiëntste kleur', vertelt ontwerpster Murielle Scherre in De Tijd.

Scherre maakt al dertien jaar heel wat vrouwen blij met haar lingerie - onder wie ook wereldsterren zoals Rihanna en Lady Gaga - maar binnenkort kunnen we La Fille d’O niet langer uitsluitend een lingerielabel noemen. De onderneemster heeft namelijk een uniseks kledinglijn klaar, die ze volgende maand voorstelt in Parijs.

Die plannen maakte ze in oktober al bekend, toen ze kwam spreken tijdens het Antwerpse evenement Pop-Up Class. ‘De collectie zal volledig bestaan uit zwarte stukken, er wordt geen onderscheid gemaakt tussen mannen en vrouwen, en er komt geen stock. Wie een stuk koopt, zal drie weken moeten wachten op zijn of haar bestelling. Maar elk exemplaar wordt wel speciaal voor de klant in kwestie gemaakt’, klonk het daar, al wilde haar bedrijf toen nog niet officieel communiceren over de kledinglijn.

In een interview met De Tijd bevestigt Scherre vandaag wel komst van Homage, een genderneutrale kledingcollectie bestaande uit basisstukken zoals een T-shirt, trui, broek en tas. Alles in het zwart. 'Dat is commercieel niet verstandig, maar ik vind het de efficiëntste kleur', zegt ze daarover in de krant.

Scherre werkte onder meer samen met de Nederlandse lederexpert Ecco, met wie ze vorig jaar al de minicollectie La Fille d'O Skin lanceerde. Ook bij die collectie werd ieder stuk op maat van de klant gemaakt. In 2013 werkte ze dan weer aan een collectie homewear voor kledingketen JBC ten voordele van Think Pink.