Hoe meer plaats je hebt, hoe meer je verzamelt, wil het cliché weleens. Niet voor modeontwerper Tim Van Steenbergen, die van verzamelen een passie maakte. In zijn pas verbouwde herenwoning in Antwerpen brengt hij onbekende klassiekers samen met toevallige vondsten en fijne objecten. ‘Ideeën komen er pas door in het huis te leven.’ De Standaard Magazine mocht als eerste binnenkijken.

Dit weekend in De Standaard Magazine Wonen XL

Wegwijs op de Biënnale Interieur 2016
De Biënnale Interieur Kortrijk zet vanaf zaterdag voor de 25ste keer de deuren open. Onze designjournaliste scheidt voor u het designkaf van het meubelkoren en tipt veertien niet te missen evenementen, objecten en nooit eerder vertoonde ontwerpen.

Het ruikt hier naar stoofvlees
Nu de bomen stoofvleesbruin kleuren en de mist stilaan als mosterd over de velden en in onze hoofden hangt, mag - nee, móét! - de pot met stoofvlees weer op het vuur. Het boek De mijne is de beste brengt de beste stoofvleesrecepten in beeld. Wij kozen er drie uit: een klassiek, eentje met koffie en een vegetarisch met rode biet en linzen.

Lens in eigen boezem
De tafel wat naar links, de lamp een beetje naar rechts. Tijdens een interieurshoot komt in elke fotograaf de decorateur naar boven. We lieten drie eigenzinnige fotografen voor één keer niet op andermans interieur los, maar op dat van zichzelf. ‘Ik vraag altijd aan de mensen om níét op te ruimen. Dat ze nog voldoende sporen van leven overlaten. In mijn eigen huis heb ik voor deze reportage spullen die mijn vriendin opgeruimd had, achter haar rug teruggelegd.'