Zayn Malik in voetsporen Anthony Vaccarello
Foto: AP

Het voormalig One Direction-lid Zayn Malik ontwerpt een collectie voor Versus, het rebelse, jongere zusje van Versace. Zijn opdracht is dezelfde als die van de Belgische ontwerper Anthony Vaccarello enkele jaren geleden: het label sexy maken.

Donatella Versace heeft een nieuwe ontwerper gevonden om Versus – de kleine zus van Versace – opnieuw sexy te maken. ‘Hij is zo volwassen en heeft een echte passie voor mode’, klinkt het.

Alleen: de 23-jarige Zayn Malik is helemaal geen ‘echte’ ontwerper. Malik is voormalig lid van een van de populairste bands uit de 21ste eeuw, een ‘bad boy’, een magneet op sociale media met meer dan 35 miljoen volgers op Twitter en Instagram en de vriend van topmodel Gigi Hadid.

De collectie Zayn X Versus wordt een collectie voor mannen en vrouwen en zal in het voorjaar voorgesteld worden. Hij treedt zo - gedeeltelijk - in de voetsporen van de Belgische ontwerper Anthony Vaccarello, nu actief bij Saint Laurent.

Zayn Malik is al langer grote fan van Versace en Versus en leerde Donatella kennen via zijn vriendin Gigi Hadid. Malik heeft ook al wat ervaring met ontwerpen. Het voormalig One Direction-lid creëerde namelijk al een eigen 23-delige collectie ter ondersteuning van zijn debuutalbum.