Het geheim van make-uploze Alicia Keys
Foto: photonews

Alicia Keys besliste enkele maanden geleden om make-up voortaan achterwege te laten, een gedurfde keuze die tot heel veel positieve reacties leidde. Maar de naturelle look van de 35-jarige zangeres is niet helemaal wat het lijkt, en al zeker niet goedkoop.

Wie zich niet verbergt achter een laagje make-up, heeft maar best een goede huid. Bij W Magazine waren ze benieuwd naar het geheim van Alicia Keys, nu die al enige tijd make-uploos door het leven gaat, en klopten daarom aan bij haar vaste schoonheidsspecialiste Dotti.

‘Alicia kiest regelmatig voor een gezichtsbehandeling, ze doet acupunctuur, ze eet gezond en doet aan sport. Ze weet dat het plaatje vanbinnen moet kloppen opdat je huid er op zijn best kan uitzien’, klinkt het daar.

In combinatie met een gezonde levensstijl, gebruikt de ster allerlei crèmes om er zo fris uit te zien. Zo draagt ze wel nog een gel die haar wenkbrauwen in model houdt en soms valse wimpers wanneer ze jureert in The Voice. The Guardian maakte de rekening van de opsomming van de producten in het artikel en klokte af op zo’n 300 dollar, omgerekend 270 euro.

Komkommer

Al experimenteert de zangeres ook met goedkopere manieren om haar gezicht te verwennen, bijvoorbeeld door de pulp van komkommers te smeren. Dat zou een wondermiddel zijn voor een frisse uitstraling. Ook testen ze een behandeling met ijs uit om het vel strakker te maken. ‘We rollen met ijs over haar gelaat tot het bloed naar het huidoppervlak komt. Dat maakt haar huid levendig.’

Dotti wist ook nog te vertellen dat er wellicht een dag komt dat Keys opnieuw voor make-up zal kiezen. ‘Ik was onlangs met haar aan het praten en ze zei me dat ze misschien ooit weer rode lippen zal willen. Momenteel vindt ze het wel nog leuk zonder “masker” van make-up.’