De 'Pussy bow' van Melania Trump doet stof opwaaien
Foto: ap
Na het presidentiële debat tussen Donald Trump en Hillary Clinton ging de aandacht op het internet vooral naar de outfit van Melania, de echtgenote van Trump. Aanleiding was niet zozeer de roze kleur of de kostprijs – 1.100 dollar – van de Gucci-blouse. Wel de strik – beter gekend als de ‘Pussy Bow’ - werd druk besproken. Een subtiele verwijzing naar Trumps controversiële uitspraken, of toch 'niet zo bedoeld', zoals het campagneteam van Trump beweert?

Vorige week dook een oude video op, waarin Trump beschrijft hoe hij 'naar vrouwen kan gaan en hen bij hun kruis (letterlijk: pussy, red.) mag grijpen'. 'Als je een ster bent, laten ze dat zelfs toe', voegde hij er fijntjes aan toe.

Die uitspraken deden flink wat stof opwaaien. Heel wat bekende Republikeinen lieten Trump vallen. Ook Melania, zijn echtgenote, leverde openlijk kritiek. Zij omschreef zijn uitspraken als onaanvaardbaar en schandalig, maar vraagt tegelijk begrip. 'Ze tonen niet de man die ik ken en ik hoop dat iedereen zijn excuses aanvaardt, zoals ik gedaan heb', klonk het.

Des te opvallender was de Gucci-blouse die Melania droeg tijdens het debat. Een vrouwelijke blouse met een strik rond de nek geknoopt staat in het modewereldje immers gekend als een ‘Pussy bow’. Vooral halfweg de 20ste eeuw was die blouse populair. Op sociale media werd – uiteraard – meteen de link gelegd met de uitspraken van Trump. 'Klopt niet', klinkt het in Trumps campagneteam. 'De keuze van de kledij hangt enkel af van de esthetiek.'