Caterpillar kan volgende week weer machines leveren
Foto: Photo News

Volgens de christelijke vakbond zal de Caterpillar-fabriek deze week voor het eerst sinds het aankondigen van de sluiting weer machines afwerken. ‘Maar er zal niet meer geleverd worden dan dat er materiaal in de fabriek binnenkomt', aldus Jean-Marie Hoslet, provinciaal secretaris van CSC-Metea.

Donderdag kreeg de Belgische directie van de Zwitserse eigenaar een ultimatum gesteld om maandag opnieuw te starten met leveringen, zo niet zouden alle orders worden opgeschort.

Vrijdag al lieten de vakbonden weten niet gekant te zijn tegen een hervatting van de leveringen, maar Hoslet waarschuwde toen al dat de fabriek dan wel moet gecompenseerd worden door het binnenlaten van nieuwe stukken. ‘Met andere woorden: niet meer leveren dan wat de arbeiders produceren’, verduidelijkt Hoslet zondag.

Nog volgens Hoslet zou het beter zijn om op termijn te komen tot een leveringsplanning. Zo’n planning moet er dan komen in ruil voor een akkoord van de directie over hun bijdrage om het sociaal plan te financieren.