Dimitri Verhulst stunt met gratis nieuw boek
Foto: Dieter Telemans
Nauwelijks tien dagen na het verschijnen van zijn vorige boek, 'Het leven gezien van beneden', komt Dimitri Verhulst onverwacht met een nieuwe roman. 'Spoo Pee Doo' gaat over de aanslagen in Europa en de onverschilligheid die daar op volgde. Het boek verschijnt meteen in vier talen en is drie weken lang gratis te downloaden.

Verhulst begon aan de roman na de aanslagen in Parijs, de urgentie kwam er na de aanslagen in Brussel. 'Terreur is niet blind, sterker nog, hij heeft het gemunt op onze westerse verworvenheden', zegt Verhulst. 'De urgentie aan antwoorden en oplossingen kan niet worden ingelost, wel kunnen wij de aanslagen van gruwel beantwoorden met aanslagen van schoonheid, aanslagen van literatuur. De inkt moet vloeien, omdat ook hem de droogte dreigt te worden opgelegd.'

Voor iedereen op de godverdomse bol 

Ook de uitgever van Verhulst was verrast door Spoo Pee Doo. ‘Vier weken geleden leverde Dimitri een manuscript in waaruit zoveel urgentie sprak dat we niet wilden wachten', zegt Mizzi van der Pluijm, directeur-uitgever bij Atlas Contact. 'We gingen op zoek naar een internationaal platform dat op korte termijn wereldwijd veel mensen kan bereiken en vonden die partner in WeTransfer. We doen hiermee recht aan Dimitri’s tekst, hij is een Europees schrijver en zijn onderwerp is Europees.'

De ambitie van Verhulst reikt ver. Spoo Pee Doo verschijnt meteen in vier talen (Nederlands, Engels, Duits en Frans) en wordt gedurende drie weken wereldwijd gratis aangeboden. Hieronder kunt u het zip-bestand met de roman downloaden. 

Download 'Spoo Pee Doo' (ZIP)

Het zip-bestand (175 MB) bevat het boek in twee verschillende formaten (epub en pdf) en een luisterversie van 'Spoo Pee Doo' in mp3-formaat.

De Standaard sprak Dimitri Verhulst over zijn nieuwste boek. ‘Dit is een terroristische daad van schoonheid.’

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in