dEUS nog een laatste keer met Mauro in Lotto Arena
Foto: Koen Bauters

Voor Mauro Pawlowski dEUS verlaat, speelt de Limburgse gitarist nog één concert met de rockband van Tom Barman. De Lotto Arena zal fungeren als zijn laatste toneel met de band.

Twaalf jaar heeft Mauro Pawlowski deel uitgemaakt van dEUS. Zijn plotse vertrek bij de Antwerpse rockgroep komt voor de buitenwereld wellicht als een donderslag bij heldere hemel, maar in een afscheidsinterview met Focus Knack stelde de aftredende gitarist dinsdag dat het geen overhaaste beslissing is.

Ingelijfd als vervanger

De 45-jarige Mauro Pawlowski speelde sinds 2004 bij dEUS en werkte mee aan de albums Pocket Revolution (2005), Vantage Point (2008), Keep You Close (2011) en Following Sea (2012).

De charismatische gitarist, met Poolse en Italiaanse roots, werd destijds ingelijfd als vervanger voor de Schot Craig Ward, die toen net als bassist Danny Mommens van Vive La Fête uit de groep was gestapt. Pawlowski deelde in twaalf jaar zowat vierhonderd keer het podium met Tom Barman, violist Klaas Janzoons, drummer Stéphane Misseghers en bassist Alan Gevaert.

‘Niet te veel gedoe’

De voorlopig laatste concerten van deze dEUS-bezetting vinden begin 2017 plaats. ‘Eén eis heb ik aan dEUS gesteld: niet te veel gedoe rond mijn vertrek’, vertelt Pawlowski.

Op 10 februari is er een afscheidsconcert gepland in de Lotto Arena. ‘Daarna mogen de mannen me altijd bellen als ze in de toekomst een dubbele neusfluitsolo nodig hebben, of als er iemand een tirolerdansje moet doen in een videoclip.’

De ticketverkoop voor de grote finale van dEUS met Mauro start nu vrijdag 7 oktober om 13u.