Overnamebod op Delta Lloyd
Foto: BELGA

De verzekeraar NN heeft een bod gedaan op Delta Lloyd. Het is nog onduidelijk of het bod aanvaard wordt.

Komt er opnieuw een consolidatiegolf in de verzekeringssector? Het Nederlandse NN is in alle geval van plan om sectorgenoot Delta Lloyd over te nemen. ‘Een combinatie met Delta Lloyd en de Nederlandse en Belgische activiteiten van NN Groep is financieel en strategisch aantrekkelijk en voordelig voor alle stakeholders van beide bedrijven’, aldus NN in een mededeling.

NN is bereid om 5,30 euro per aandeel te betalen. Dat is 29 procent meer dan de laatste slotkoers, en de helft meer dan de gemiddelde koers van de voorbije drie maanden.

Of Delta Lloyd op het bod ingaat, is nog niet duidelijk. Volgens NN ging Delta Lloyd nog niet in op een uitnodiging om het voorstel te bespreken en te onderhandelen. Delta Lloyd bevestigt dat ongevraagde bod binnengekomen is, maar bekijkt het nog met zijn adviseurs.

NN was in het verleden onderdeel van ING. De verzekeraar omvat de verzekeraar Nationale-Nederlanden en het voormalige ING Verzekeringen en ING Investment Management. Sinds juli 2014 noteert NN op de beurs van Amsterdam.

Volgens het Financieele Dagblad sturen zowel de Nederlandsche Bank als de Nederlandse minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem aan op een consolidatie in de verzekeringssector.

Delta Lloyd maakte deze ochtend bekend dat het de activiteiten in België voortaan anders zal organiseren. De levensverzekeringstak wordt samengevoegd met die van Nederland.