Zaakvoerder krijgt doodsbedreigingen en sluit voetbalwinkel na ‘makakken’-heisa
Pascal Thijs. Foto: Dirk Van de Velde

Voetbalspeciaalzaak NickSport in Kontich is voor onbepaalde tijd dicht. De uitbaters worden via mail en Facebook bedreigd na een racistisch incident vorige week.

NickSport, de voetbalspeciaalzaak in de Molenstraat, is dicht. De uitbaters weten nog niet wanneer ze terug opengaan. Oorzaak voor de tijdelijke sluiting zijn de doodsbedreigingen die de uitbaters krijgen sinds het racistisch incident van vorige week.

Zaakvoerder Pascal Thijs had op een bestelbon voor voetbaltruitjes het woord ‘makakken’ geschreven. De voetbalploeg voor wie de truitjes bestemd waren, de Roma-boys uit Borgerhout die vooral uit allochtone spelers bestaat, kreeg de bon onder ogen en diende een klacht in bij het Interfederaal Gelijkekansencentrum Unia.

Ondertussen bood de zaakvoerder al zijn excuses aan en stelde hij ‘het woord alleen maar gebruikt te hebben als geheugensteuntje, zonder goed te weten wat het betekent’. Sindsdien worden de uitbaters via Facebook, e-mail en telefoon bedreigd. In sommige gevallen ging het zelfs om doodsbedreigingen. De zaakvoerders namen een advocaat onder de arm en dienden klacht in bij de politie. Ze willen zelf niet meer reageren op de zaak en hopen dat de storm nu gaat liggen. De politie bevestigt dat er klacht werd ingediend en voert een onderzoek.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in