Ex-bedienden ING wacht harde strijd om nieuwe job
Foto: Rhonald Blommestijn

Voor veel afgedankte ING-werknemers wordt herscholing de sleutel tot een nieuwe baan. Vlaanderen telt tienduizenden werkzoekenden met een administratief profiel.

De drastische ingreep bij ING deed gisteren overal wenkbrauwen fronsen. Als oorzaak werd vooral gewezen naar de digitalisering, maar de vakbonden en experts zien vooral winstbejag. ING blijft namelijk vasthouden aan een zeer ambitieuze winstdoelsteling (10 tot 13 procent rendement op eigen vermogen). En dat terwijl de toezichthouder al waarschuwde dat dit op termijn ‘onhoudbaar’ is. De vakbonden zijn dan ook woedend. Komende vrijdag is er een staking bij ING België gepland.

Van de 3.500 bedienden die tussen in vijf jaar weg moeten bij bank-verzekeraar ING België, zullen er 1.700 op zoek moeten naar een nieuwe baan. Zij kunnen niet met (vervroegd) pensioen. Brugpensioen is geen optie, maakte de Belgische ceo Rik Vandenberghe gisteravond bekend. ‘Wij gaan onze eigen verantwoordelijkheid nemen’, klonk het.

Onder de gedupeerde werknemers zijn kantoorhouders en kantoorbedienden, maar ook accountants, kredietadviseurs, financieel analisten, verzekeringsbeheerders, bedienden in de backoffice en commerciële medewerkers.

In theorie lijken heel wat ex-ING’ers een behoorlijke kans te maken op een nieuwe baan. Omdat ze een middel- tot hooggeschoold profiel hebben en kunnen zwaaien met beroepskennis en -ervaring. Omdat de 1.700 ‘naakte’ ontslagen gespreid in de tijd zullen verlopen, komen de afgedankte bankbedienden dus niet allemaal tegelijk op de arbeidsmarkt terecht, zoals bijvoorbeeld wel gebeurde met de arbeiders van Ford Genk. Bovendien vallen de ontslagen gespreid over het hele land, van het hoofdkantoor in Brussel tot in de vele lokale kantoren in de regio’s. Dat maakt een plots, acuut overaanbod in één bepaalde streek onwaarschijnlijk. Ook dat is anders dan bij Ford of Caterpillar.

Heroriëntatie

Toch staan de ex-ING’ers voor een moeilijke zoektocht. Er wacht hen immers heel veel ‘competitie’.

Volgens de arbeidsdienst VDAB telt Vlaanderen op dit moment bijna 53.000 werkzoekenden met een administratief profiel. Eind augustus waren er amper 1.115 openstaande vacatures. Als we alleen naar de werkloze bank- en verzekeringsexperts kijken, gaat het om 1.808 mensen, met eind augustus welgeteld 247 openstaande vacatures (zie inzet).

De ex-ING’ers zullen nood hebben aan doorgedreven outplacement- en sollicitatiebegeleiding en heel vaak ook aan herscholing. Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) noemt het een ‘heroriëntatie’: een nieuwe start in een nieuw beroep, in een nieuwe sector. Peeters heeft aan de beroepsfederatie Febelfin al gevraagd een sectoraal heroriënteringsfonds uit de grond te stampen dat het voormalige personeel op weg moet helpen. ‘Het is aan de banken om hun verantwoordelijkheid te nemen voor de herscholing van het personeel.’

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in