Sassuolo geen partij voor Genk
Foto: Photo News
Racing Genk heeft de pandoering van KV Kortrijk goed verteerd. Het won met 3-1 van het Italiaanse Sassuolo na doelpunten van Karelis en Bailey in de eerste helft en Buffel na rust. Genk ontsnapte wel aan een penalty bij een 2-0 voorsprong, maar Sassuolo kwam verder nooit echt in het stuk voor.

Genk begon tegen Sassuolo, dat vooral reactievoetbal speelt, met Ndidi op het middenveld en Karelis in de punt. Met ook Pozuelo tussen de lijnen hoopte Peter Maes de ruimte tussen de linies goed te gebruiken. De Luminus Arena liep allesbehalve vol voor dit duel, maar de aanwezige toeschouwers zagen wel van bij de aftrap een aangename maar kletsnatte wedstrijd. 

Uitblinker Bailey
Al na negen minuten stond het namelijk 1-0, dankzij goaltjesdief Nikos Karelis. Een goed kijkende Pozuelo bracht de bal met een boogje perfect in de loop van de Griek, die helemaal vrijstaand aan de tweede paal de 1-0 mocht binnentikken. Een droomstart voor Genk, dat  na twintig minuten wel aan de gelijkmaker ontsnapte. Biondini kreeg de bal van dichtbij niet tussen het doelkader.

Genk gewaarschuwd, maar vier minuten later verdubbelden de Limburgers verdiend de voorsprong. Balkunstenaar Susic haalde vanop afstand de trekker over maar stuitte op doelman Consigli. Die kon de bal dan wel pareren, maar was niet opgewassen tegen de goed gevolgde Bailey. Het goudhaantje van Genk duwde de rebound eenvoudig in doel, goed voor de 2-0 na 24 minuten.

Net geen penalty
Genk was nu helemaal los en ging nog voor de rust op zoek naar een derde doelpunt. Dat viel echter niet, ondanks goede kansen voor uitblinker Bailey en een afstandsschot van Karelis. Het lag misschien aan de regen, maar de combinaties van Sassuolo kwamen er gewoon niet uit. Politano probeerde dan maar een penalty te versieren na een tackle van Walsh, maar gelukkig voor Genk legde scheidsrechter Liany de bal buiten de zestien voor een vrije trap. In de herhaling was duidelijk te zien dat de fout in de zestien gebeurde.


Na iets meer dan een uur spelen viel dan toch het derde Genkse doelpunt. En wat voor één! Thomas Buffel zocht de één-twee met Pozuelo aan de rand van de zestien, de Spanjaard tikte de bal perfect in één tijd terug naar de Genkse aanvoerder en Buffel plaatste zonder franjes de bal knap in het zijnetje: 3-0. Een doelpunt uit het boekje, getekend Thomas Buffel.


De Italiaanse hoop veerde nog even op toen een afgeweken schot van Politano tegen de touwen ging, maar verder dan die 3-1 kwam Sassuolo niet meer. De ingevallen Leandro Trossard kreeg nog een grote kans op de 4-1 nadat hij de buitenspelval omzeilde, maar krulde de bal tegen de paal. Ook Samatta mocht nog aanleggen voor die 4-1, maar een verdediger van Sassuolo haalde het leer weg op de doellijn.