AB InBev behoudt na fusie dezelfde naam
Foto: REUTERS

Aandeelhouders van AB InBev hebben de fusie met SAB Miller goedgekeurd. Er was geen noemenswaardige tegenstand. De naam van het bedrijf blijf AB InBev. De aandeelhouders van SAB Miller stemmen later vandaag.

De fusiedeal zit niet simpel in elkaar. In feite is er door AB InBev een nieuwe vennootschap opgericht, Newbelco genoemd, waarin de aandeelhouders van SAB Miller hun aandelen inbrengen. Vervolgens slokt deze nieuwe vennootschap ook AB InBev op, en wordt Newbelco omgedoopt tot AB InBev.

‘We zijn tevreden dat de beslissing van onze aandeelhouders ons een stap dichter bij de combinatie van onze bedrijven, teams, sterk erfgoed en passie voor brouwen heeft gebracht. We engageren ons om langetermijngroei te realiseren en waarde te creëren voor al onze stakeholders’, verklaarde ceo Carlos Brito in een persbericht.

De aandeelhouders van SAB Miller brengen hun stem uit in twee afzonderlijke groepen. De eerste groep wordt gevormd door de referentie-aandeelhouders: de Colombiaanse familie Santo Domingo en de voedingsgroep Altria. De andere groep bestaat uit alle andere aandeelhouders, voor het merendeel financiële fondsen die hun aandelen op de beurs hebben gekocht. Het opdelen van de aandeelhoudersvergadering was een toegeving aan enkele financiële fondsen die het bod te laag vonden. Op deze manier werd het relatief eenvoudiger om de drempel te bereiken die noodzakelijk was om de deal tegen te houden.