David Goffin naar halve finale in Metz:
Foto: REUTERS
David Goffin blijft in de running om voor de tweede keer het Moselle Open in Metz op zijn naam te schrijven. Vrijdagavond moest de Luikenaar in zijn kwartfinale tegen Nicolas Mahut, 's werelds nummer 40, wel diep gaan. Pas na ruim twee uur tennis kon de nummer 14 van de wereld het laken met 6-3, 6-7 (6/8) en 6-4 naar zich toe trekken.

Het was de derde onderlinge confrontatie tussen de 25-jarige Goffin en de 34-jarige Mahut. In 2012 trok Belgiës nummer 1 in Winston Salem (hardcourt) aan het langste eind, vorig jaar was Mahut de beste op het grastoernooi in Rosmalen.

"Nicolas speelde ervoor vanaf het eerste tot het laatste punt. Dus een gemakkelijke match was het niet", vertelde Goffin, het tweede reekshoofd, na afloop. "Ik speelde in de hele wedstrijd maar een slecht game maar dat heb ik wel duur betaald. In de derde set vond ik opnieuw mijn ritme. Het voelde goed om de zaken weer onder controle te hebben en de wedstrijd op een goeie manier te beëindigen.

Zaterdagnamiddag krijgt Goffin (ATP 14) in de halve eindstrijd met Lucas Pouille (ATP 18) opnieuw een Fransman tegenover zich. Die schakelde vrijdag zijn landgenoot Julien Benneteau (ATP 238) uit met 7-6 (7/2), 4-6 en 6-3. Goffin speelde in 2016 al twee keer tegen de 22-jarige Pouille. Zowel in Brisbane (hardcourt) als in Madrid (gravel) toonde de Fransman zich de beste na een hardbevochten driesetter.

David Goffin won het toernooi van Metz in 2014. Vorig jaar ging de titel naar de Fransman Jo-Wilfried Tsonga.