Marieke Vervoort gehuldigd voor medailles op Paralympics in Rio
Foto: hns

Diest heeft vrijdagavond een huldebetoon georganiseerd voor rolstoelatlete Marieke ‘Wielemie’ Vervoort voor de zilveren en bronzen medaille die ze de afgelopen weken op de Paralympics in Rio haalde op respectievelijk de 400 en 100m. Vervoort werd omstreeks 20 uur door het stadsbestuur ontvangen op het stadhuis en vervolgens luid toegejuicht door een goed gevulde Grote Markt.

Vervoort werd in haar woonplaats in deelgemeente Schaffen afgehaald door motorrijders op een vijftal Harley Davidsons en gezeten in een zijspan naar het stadhuis gevoerd. In een toespraak op de pui van het stadhuis prees burgemeester Jan Laureys (CD&V) Vervoort niet alleen voor haar uitzonderlijke sportieve prestaties, maar ook voor het feit dat ze ondanks haar beperkte mogelijkheden blijk geeft van een grote positieve ingesteldheid.

Vervoort dankte vervolgens de aanwezigen en bestempelde Diest als ‘de leukste, mooiste en boeiendste stad’. De opgekomen massa zong hierna het lied ‘Wielemie’ dat twee jaar geleden gecomponeerd werd naar aanleiding van het feit dat ze de trofee van sportverdienste in de wacht gesleept had. Het was al de tweede keer dat Diest Vervoort huldigde. Dat gebeurde ook toen ze vier jaar geleden een gouden en zilveren medaille won op de Paralympics in Londen.