Video van dodelijk politiegeweld Charlotte verschenen
Foto: NBCNews

Dinsdag werd de 43-jarige Keith Scott door politie doodgeschoten in het Amerikaanse Charlotte. Beelden die zijn vrouw, Rakeyia Scott, maakte van het voorval duiken nu massaal op in media. Opgelet: de video bevat schokkende beelden.

De dood van Keith Scott heeft de voorbije dagen veel protest uitgelokt in Charlotte. Hij werd doodgeschoten toen hij volgens de politie gewapend was. De politie zelf weigert beelden vrij te geven van het incident, maar nu duiken voor het eerst beelden op die zijn vrouw zelf maakte.

‘Schiet niet op hem, hij heeft niks gedaan. Hij heeft geen wapen bij’, horen we haar meerdere malen roepen. Niet veel later klinken er geweerschoten en is te zien hoe verschillende politieagenten zich rond het bewegingsloze lichaam van de man verzamelen.

‘Ik hoop dat hij niet dood is. Laat hem alstublieft niet dood zijn’, roept Rakeyia Scott wanhopig. ‘Hij kan beter nog in leven zijn, want hij heeft jullie niks aangedaan.’

De vrouw overhandigde de video aan de nieuwszender NBC. Zijn familie en een getuige verklaarden dat hij een boek vasthield en geen wapen.