Colsaerts is zeker van eindfase in European Open golf, Pieters nog niet
Foto: AFP

Nicolas Colsaerts is nu al zeker van de finaleronden op het European Open golftoernooi (EPGA/2 miljoen euro), dat plaatsvindt in het Duitse Bad Griesbach. Thomas Pieters is met nog twee holes in de tweede ronde te spelen niet zeker dat hij de cut haalt.

Sinds de start van het toernooi moeten de spelers rekening houden met tal van vertragingen. Vrijdag konden slechts achttien spelers hun tweede ronde afwerken, bij wie Colsaerts. Hij zette een ronde neer in 66 slagen, vijf onder par.

De Brusselaar, die op de tweede parcourshelft van start ging, lukte birdies op de holes tien, dertien en veertien. Op de derde hole putte hij een eagle weg waarna hij nog een birdie noteerde op de zesde hole. Colsaerts moest op de negende plaats nog een bogey op zijn kaart schrijven. Met zijn totaalscore in 135 slagen, zeven onder par, maakte hij 53 plaatsen winst en staat hij op een voorlopige veertiende plaats.

Thomas Pieters staat na zestien van de achttien te spelen holes op een voorlopige 53e plaats. De nummer 39 op de wereldranglijst en Ryder Cupdeelnemer putte tot nu toe vijf birdies weg, waartegen hij twee bogeys moest incasseren.

De Fransman Alexander Levy staat voorlopig aan de leiding.