OHL-coach Emilio Ferrera krijgt voorwaardelijke straf
Foto: Isosport

De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft Emilio Ferrera, de trainer van Oud-Heverlee Leuven, vrijdag een week voorwaardelijke schorsing en 200 euro boete opgelegd. De 49-jarige Ferrera werd tijdens de verloren bekerwedstrijd in de zestiende finales van de Croky Cup de tribunes van RSC Anderlecht ingestuurd.

Ferrera, de oom van Mechelen-coach Yannick, kreeg het woensdagavond tijdens de nederlaag in het Astridpark aan de stok met de vierde official. Op het halfuur moest de T1 van OHL plaatsnemen in de tribunes, van waaruit hij zijn ploeg met 1-0 zag verliezen van paars-wit. Het Bondsparket vroeg donderdag om Ferrera te schorsen van 24 september tot en met 7 oktober wegens “aanhoudende kritiek op de wedstrijdleiding”.

De Leuvenaars vochten dat strafvoorstel, waardoor Ferrera geschorst zou zijn voor de competitiewedstrijden in eerste klasse B tegen Cercle Brugge (25 september), Lommel United (2 oktober) en Tubeke (5 oktober), aan voor de Geschillencommissie en haalden hun gram. “De Geschillencommissie is van oordeel dat het misplaatst is dat Ferrera van een assistent-scheidsrechter tijdens de wedstrijd een uitleg eist over een bepaalde beslissing. Het scheidsrechtersverslag toont evenwel niet aan dat er sprake is van kwetsende uitlatingen, beledigingen, obscene gebaren, grofheid en scheldwoorden. De commissie is van oordeel dat een week schorsing met uitstel passend is”, luidt het vonnis.

Raphaël Diarra trok in het Daknamstadion bij een 2-2 stand tegen Lokeren en een kwartier voor het einde aan de noodrem toen Tom De Sutter zich alleen kon doorzetten, waardoor de verdediger van Cercle Brugge het terrein met rood moest verlaten. Het Bondsparket stelde donderdag één speeldag schorsing en 100 euro boete voor als minnelijke schikking voor Diarra, de Vereniging accepteerde die straf. De Fransman mist zondag de thuiswedstrijd tegen OHL op de zevende speeldag in 1B.