Eneco stopt als hoofdsponsor van Eneco Tour
Jeroen Overgrow (Eneco), Rob Discart (wedstrijddirecteur) en Bob Verbeek (Golazo) Foto: Photo News

De Eneco Tour door België en Nederland draagt vanaf volgend jaar een nieuwe naam. Energieleverancier Eneco stopt na twaalf jaar als hoofdsponsor van de wielerkoers. Sinds de eerste editie in 2005 draagt de etappewedstrijd over Belgische en Nederlandse de naam van Eneco, dat de organisatie en wedstrijdleiding heeft uitbesteed aan sport- en mediabedrijf Golazo.

Beide partijen maakten vrijdag op een persconferentie bekend dat de wielerkoers onder een andere naam verder gaat. Golazo neemt de licentie van de wedstrijd voor de UCI WorldTour over van Eneco, waardoor de etappekoers onderdeel uit blijft maken van de belangrijkste wedstrijdenreeks.

“We zijn in de eerste plaats erg fier met de manier waarop we samen met Eneco zo succesvol een nieuwe wielerwedstrijd in de lage landen op de wielerkaart hebben gezet”, reageert Bob Verbeeck, CEO van Golazo, op de website van de Eneco Tour. “Onze goede samenwerking resulteerde in een steeds beter deelnemersveld en een zeer positieve uitstraling van het evenement. We evolueerden naar de enige meerdaagse rittenwedstrijd in de UCI World Tour die door de ‘klassieke renners’ kan worden gewonnen.”

“We zijn Eneco dan ook zeer dankbaar dat we twaalf jaar lang samen aan die weg kunnen timmeren hebben. Met de bevestiging door de UCI dat we kunnen doorgaan als WorldTour wedstrijd, is de continuïteit verzekerd en ligt de weg open om de wielerliefhebbers in de lage landen een rittenkoers van het hoogste niveau te kunnen blijven voorschotelen.