Lawrence Visser vervangt Serge Gumienny als internationale ref
Lawrence Visser vervangt Serge Gumienny als internationale ref Foto: Photo News

Serge Gumienny zet een punt achter zijn carrière als internationale scheidsrechter. Hij blijft wel actief in België. Zijn plaats op de internationale velden wordt ingenomen door Lawrence Visser, zo bevestigt de Koninklijke Belgische Voetbalbond vrijdagavond.

“Ik heb promotie gemaakt in het kader van mijn beroepsactiviteit en heb deze beslissing moeten nemen omdat het niet meer te combineren was. Ik heb de kans gehad om mooie momenten te beleven op internationaal vlak en kijk hier met veel fierheid en voldoening op terug”, stelt de 44-jarige Gumienny.

Lawrence Visser (26) maakt voortaan deel uit van een groep van zeven Belgische scheidsrechters die internationaal worden ingezet. Alexandre Boucaut, Sébastien Delferière, Nicolas Laforge, Erik Lambrechts, Jonathan Lardot en Bart Vertenten zijn de andere zes.

“Lawrence Visser is een jonge opkomende talentvolle scheidsrechter die nu de kans krijgt om nog meer progressie te maken”, verduidelijkt Johan Verbist, coördinator arbitrage voor het Betaald Voetbal. “We wensen hem veel succes en zijn ervan overtuigd dat hij een waardig ambassadeur van de Belgische arbitrage zal zijn in het buitenland.”