Demeersman wijzigt team niet voor finaleronde Furusiyya Nations Cup
Archiefbeeld

Chef d’équipe Jumping Dirk Demeersman wijzigt zijn team niet voor de finaleronde van de Furusiyya Nations Cup, die zaterdag om 21 uur in Barcelona van start gaat. Hij gelooft dat het kwartet Nicola Philippaerts, Niels Bruynseels, Jérôme Guery en Gregory Wathelet bekwaam moet zijn om in de top 3 te eindigen.

Dirk Demeersman zag geen enkele reden om het team dat donderdag in de kwalificatieproef van de Furusiyya Nations Cup in Barcelona de nul op het scorebord hield, te wijzigen. “Nicola Philippaerts sprong met Bisquet Balou C een bijzonder goede proef ondanks de vier strafpunten. Niels Bruynseels zat met Cas de Liberté niet onmiddellijk in het juiste ritme maar herpakte zich snel. Een half jaar geleden zou dat ongetwijfeld tot 4 of 8 strafpunten geleid hebben maar Niels is nu mentaal zo sterk geworden dat hij in staat is een scheve situatie recht te zetten. Jérôme teert met Grand Cru van de Rozenberg op de ervaring opgedaan op de Spelen van Rio waardoor hij op zijn hoogste niveau ooit uitkomt. En Gregory had mij bij het overleg over een eventuele selectie voor Barcelona verzekerd dat Coree klaar was voor de finale en dat heeft hij met bravoure laten zien. Er was dus geen enkele reden om dit team te wijzigen. Wij hebben nu opnieuw een stevige ruggengraat voor de toekomst.”

Demeersman gelooft rotsvast in een top 3. “Donderdag slaagden wij erin de sterkste teams waaronder olympisch kampioen Frankrijk en wereld- en Europees kampioen Nederland achter ons te houden. Frankrijk raakte zelfs niet in de Top 8 en kon zich dus niet plaatsen voor de finaleronde van zaterdag. Mijn jongens hebben zoveel progressie getoond dat zij zaterdag ook vooraan kunnen eindigen; mits een tikkeltje meeval, die je in onze sport altijd nodig hebt voor een topresultaat”.

Belgisch kampioen Pieter Devos komt zaterdag dus niet in actie met Dream of India Greenfield maar springt zondag wel de Grote Prijs van Barcelona.