Twitter schiet omhoog na overnamegeruchten
Foto: AFP

Het aandeel van microblogdienst Twitter schiet op Wall Street in een klap bijna 20 procent hoger. aanleiding zijn nieuwe overnamegeruchten.

Officieel is er nog geen bod uitgebracht. Maar de Amerikaanse nieuwsdienst CNBC is stellig: een aantal technologiebedrijven zou concrete interesse in een overname hebben getoond. Volgens de zender is Google een kandidaat, net als Salesforce.com. De directie van Twitter zou ook niet weigerachtig staan tegenover een verkoop. Het afronden van een verkoop zou echter nog niet voor meteen zijn.

Twitter was bij de beursgang in november 2013 een beurslieveling, maar al snel rezen er twijfels toen bleek dat de instroom van nieuwe gebruikers beperkt bleef. Ook de advertentie-inkomsten bleven onder de verwachtingen. Daardoor moest het sociale netwerk zijn rol als uitdager van Facebook lossen.

Door de forse stijging van vrijdag klimt het aandeel weer tot 22,66 dollar. Voor beleggers die al sinds de beursgang Twitter in hun portefeuille hebben opgenomen is er echter nog steeds geen reden tot feest. Het aandeel trok toen tegen 26 dollar naar Wall Street, wat betekent dat ze nog steeds op verlies staan.