‘Touche pas à mon zizi’
Foto: ycs

Er is een Facebookpagina opgericht die ijvert voor het behoud van de muurschildering van een gigantische penis op een gebouw in Sint-Gillis. ‘Touche pas à mon zizi’ verzamelde op amper een dag tijd meer dan 1.300 leden.

De muurschildering van de gigantische penis nabij een school in Sint-Gillis wordt binnenkort verwijderd. Dat besliste het gemeentebestuur gisteren. ‘Te choquerend’, klonk het. De gemeente besliste wel om de herstellingskosten op zich te nemen, hoewel het ook hier om een privégebouw gaat.

Maar de verwijdering van de streetart is niet naar de zin van de oprichters van de Facebookpagina‘Touche pas à mon zizi’. En de oprichters krijgen veel bijval, want ondertussen schaarden meer dan 1.300 mensen zich achter het voorstel.

De muurschildering in Brussel-stad, waarop twee geslachtsorganen in actie te zien zijn en die het werk is van dezelfde onbekende schilder, mag wel blijven. ‘We hebben met het college beslist om geen actie te ondernemen’, zei Brussels schepen van Openbare Reinheid Karine Lalieux (PS) gisteren aan BRUZZ. ‘De eigenaar van het pand op de Visverkopersstraat 13 mag zelf beslissen over het lot van de tekening.’

‘Touche pas à mon zizi’
Foto: Photo News