Rode Duivels, begin al maar te blokken: selectie Gibraltar bekend

De voetbalbond van Gibraltar heeft zijn selectie voor de interlands tegen Estland en België bekendgemaakt. De dwergstaat pakt uit met twee profs.

En u dacht dat Andorra met zijn 80.000 inwoners klein was? De Rode Duivels spelen op 10 oktober een uitmatch tegen een nog onooglijker staatje: amper 30.000 zielen telt het. Topschutter aller tijden met twee doelpunten is Jake Gosling, die voor de Engelse vierdeklasser Cambridge United speelde. Jammer genoeg voor Gibraltar liet de winger al weten de nationale ploeg even links te laten liggen om zich volop op zijn club te kunnen focussen.

Agenten en brandweermannen

Alle hoop tegen Estland en de Rode Duivels is dus gericht op spelers als Lee Casciaro (politieman) en Jordan Perez (brandweerman). Met Scott Wiseman doet er wel een profvoetballer mee: de verdediger speelt bij het Engelse Scunthorpe United, een derdeklasser. Ook middenvelder Liam Walker heeft een verleden als prof: hij speelde in 2012-2013 in de Engelse derde klasse voor Portsmouth. Hij verhuisde deze zomer van de nationale topclub Lincoln Red Imps -waarmee hij zelfs Celtic klopte- naar reeksgenoot Europa FC.

 

 

Gibraltar werd in mei 2013 lid van de UEFA en deed mee aan de EK-kwalificaties. Het verloor alle tien de matchen, kreeg 56 goals tegen en maakte er maar twee. In deze WK-campagne verloor het de eerste match met 1-4 van Griekenland. Het was Liam Walker van Europa FC die in de 26ste minuut de onverhoopte 1-1 op het bord zette. Maar dankzij onder meer onderstaande goal van Mitroglou werd het nog een afgetekende nederlaag.

 

 

De wedstrijd tegen Gibraltar wordt op 10 oktober om 20u45 gespeeld in het Algarve-stadion van Faro, in Portugal. Op 7 oktober ontmoeten de Duivels thuis nog Bosnië-Herzegovina.