Bij het verlaten van de catwalkshow van MaxMara in Milaan werd het Amerikaanse model Gigi Hadid plots op straat opgetild door een man. Nog voor haar bodyguards tussenbeide kunnen komen, trakteert de blondine op een elleboogstoot in zijn gezicht.

De aanvaller is geen onbekende in de wereld van de sterren. Het gaat om de Oekraïense tv-journalist Vitalii Sediuk, die glamoureuze evenementen afschuimt om er beroemdheden lastig te vallen. Twee jaar geleden werd hij door een rechter in Los Angel­es nog veroordeeld tot drie jaar voorwaardelijk, therapie en een straatverbod voor delen van Hollywood, nadat hij bij de première van Maleficent filmster Brad Pitt had omhelsd en hem daarna zijn designbril van zijn neus had geslagen.

In 2012 probeerde Sediuk Will Smith te kussen, stak hij zijn neus in de kruisen van Bradley Cooper en Leonardo DiCaprio en viel hij Adele lastig.  In 2014 verstopte hij zich onder een jurk van actrice America Ferrera en duwde hij Kim Kardashian op de grond. Datzelfde jaar greep hij ook zangeres Ciara vast en duwde hij zijn lippen tegen de kaak van Miranda Kerr. 

Maar Gigi Hadid was andere kost. Het model maakte na het verlaten van de catwalkshow van MaxMara, samen met zus Bella, even tijd voor de fans, maar werd op weg naar de wagen plots gegrepen door Sediuk. Het topmodel liet zich niet doen, gaf hem een elleboogstoot in het gezicht opdat hij haar zou lossen. 'Ga die gast zoeken', zegt ze aan het einde van het filmpje dat ooggetuigen konden maken.

Op Twitter reageert Hadid duidelijk. 'Ik had elk recht om me te verdedigen. Hoe durft die idioot denken dat hij het recht heeft om me zo te behandelen?', schrijft ze. Ze voegt eraan toe dat de man wel snel gaan lopen is en refereert met een emoticon van een gebalde vuist naar de elleboogstoot die ze hem gaf. 'Vandaag was ik mijn boksleraar zeer dankbaar', laat ze weten in een volgende tweet. Ze haalt er ook een artikel uit waarin de man als een fan wordt beschreven. 'Een fan? De echte fans die er waren kunnen je anders wel vertellen wat er gebeurde. Ik ben een menselijk wezen.'

Intussen heeft Sediuk op het incident gereageerd in The Hollywood Reporter. Hij laat weten dat hij geen spijt heeft van zijn daad en dat het een vorm van protest was. 'Hoewel ik Gigi Hadid prachtig vind, hebben zij en haar vriendin Kendall Jenner geen kaas gegeten van haute couture. Ik moedig de modewereld aan om echt talent op Vogue-covers en de catwalk te plaatsen in plaats van meisjes met veel Instagramvolgers', zegt hij.