Na Kristel Verbeke en Karen Damen doet nu ook ex-K3-lid Josje Huisman (30) mee aan De Slimste Mens ter Wereld. Dat verklapte presentator Erik Van Looy gisteren in het Vier-programma Glammertime.

Met het aantreden van Josje Huisman in De Slimste Mens ter Wereld mag presentator Erik Van Looy de voltallige ‘oude K3’ van zijn lijstje schrappen. Josje Huisman, volgens Van Looy ‘heel verstandig, nuchter en grappig’, moet vanaf 17 oktober beter proberen te doen dan haar ex-collega’s Karen Damen en Kristel Verbeke.

Karen nam in 2010 deel en had een heilige schrik om af te gaan: ‘Ik zeg liever niets dan dat ik iets doms zeg.’ Ze hield het drie afleveringen vol en werd naar huis gespeeld door Peter Vandermeersch, voormalig hoofdredacteur van De Standaard.

Kristel, een regentes Nederlands, geschiedenis en economie, bracht het er in 2014 minder goed van af. In een aflevering die werd gewonnen door haar baas Gert Verhulst werd Verbeke in het finalespel uit de wedstrijd geknikkerd door Slongs Dievanongs. Beiden hadden een black-out bij een vraag over ­modeontwerper Raf Simons. Kristel Verbeke was kwaad op zichzelf omdat ze Simons ‘een voetballer of een tennisser’ had genoemd.

Andere gelukkigen

Eerder werd volgende deelnemers al bekendgemaakt: Rik Verheye uit Callboys, Sam Gooris, Ruben Van Gucht, Jan Jaap van der Wal, Freddy De Vadder, Olga Leyers, Gilles ‘de mol’ Van Bouwel, Julie Van den Steen en Tomas De Soete.