Huts belooft 400 extra jobs in Delwaidedok
Fernand Huts, baas van Katoen Natie. Foto: BELGA

De logistieke groep Katoen Natie, van Fernand Huts, gaat uitbreiden aan het Antwerpse Delwaidedok. Maar de nieuwe werknemers zullen geen havenarbeiders zijn.

Katoen Natie wil 98 miljoen euro investeren in een uitbreiding van zijn logistieke activiteiten in de Antwerpse haven. Het zou gaan om een terrein van 34 ha in het Delwaidedok. Daar is ruimte vrijgekomen door de verhuis van het bedrijf MSC naar de linkeroever.

De investering zou 400 bijkomende jobs opleveren. Maar volgens de ceo van Katoen Natie, Fernand Huts, gaat het plan alleen door als hij van federaal minister van Werk Kris Peeters de garantie krijgt dat de nieuwe werknemers geen havenarbeiders moeten zijn. ‘We hebben daarover zo’n 30 brieven naar minister Peeters geschreven’, aldus Huts.

De Antwerpse havenbaron wil zekerheid krijgen dat ‘soutiens in enveloppes steken’ geen havenarbeid is. ‘Als die zekerheid er niet komt, investeren we niet.’ Hij verwijst naar Bpost, waar volgens Huts ‘soortgelijk werk gebeurt, in havengebied, maar zonder havenarbeiders.’

Wet-Major

Morgen heeft minister Peeters een ontmoeting met de Europese Transportcommissaris, Violeta Bulc, over de Belgische reglementering op de havenarbeid, de zogenaamde wet-Major.