Je smartphone opladen én back-uppen tegelijk
Foto: *
Toshiba werkt aan een apparaatje dat je Android-telefoon gelijktijdig oplaadt én back-upt. Zo vergeet je nooit om tijdig een reservekopie te maken, en kan je ook geen kostbare gegevens meer kwijtraken.

We bewaren tegenwoordig ons hele hebben en houden op onze smartphone: vakantiefoto’s, muziekbestanden, contactgegevens, belangrijke notities zoals wachtwoorden, om maar een paar dingen te noemen. Maar ondanks het grote risico op verlies, diefstal of beschadiging maakt slechts acht procent van de gebruikers dagelijks een back-up van het toestel, zo blijkt uit onderzoek van beveiligingsexpert AVAST.

Een nieuw, nog naamloos gadget van Toshiba pakt deze problematiek aan door het back-upproces net zo eenvoudig te maken als het opladen van de smartphone – iets wat de meeste mensen sowieso dagelijks moeten doen. Hang de telefoon voor het slapen gaan simpelweg aan het apparaatje, en de volgende ochtend beschik je zowel over een volle accu als over een reservekopie (gemaakt op de harde schijf die in het toestel zit).

Toshiba voorzag ook een functie die de data-overdracht tussen verschillende smartphones en tablets vereenvoudigt. Dat is bijvoorbeeld handig wanneer je contactgegevens, foto’s en dergelijke wil overzetten van een oud naar een nieuw toestel. Dat lukt tegenwoordig uiteraard ook allemaal via de cloud. Toshiba mikt met dit product dan ook specifiek op gebruikers die niet zo tuk zijn op clouddiensten, en hun gegevens liever volledig zelf beheren en veiligstellen.

Het toestelletje komt ergens in 2017 op de markt. De richtprijs heeft Toshiba nog niet bekend gemaakt.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in