8 mannen opgepakt voor aanslag Nice blijven vastzitten
Foto: BELGAIMAGE

De acht mannen die dinsdag zijn opgepakt met betrekking tot de aanslag op de Promenade des Anglais in Nice, blijven vastzitten. De acht verdachten, van Franse en Tunesische afkomst, zouden contact hebben gehad met de dader, de 31-jarige Mohamed Lahouaiej Bouhlel.

In het kader van het onderzoek zijn tussen maandagavond en dinsdagmorgen in de Alpes-Maritimes acht nieuwe arrestaties verricht. Het zijn mensen uit de entourage van de 31-jarige Tunesiër Mohammed Lahouaiej Bouhlel, die op 14 juli met een gehuurde vrachtwagen op de Promenade des Anglais in Nice 86 mensen heeft gedood en meer dan vierhonderd anderen heeft verwond.

'Wij nog steeds aan het natrekken. Wij hebben nog altijd geen zekerheid. De acht blijven vastzitten', aldus de bron die eraan toevoegde dat dit tot vrijdagmiddag kan duren en die niets zei over de eventuele verdenkingen. Sommigen kunnen mogelijk eerder weer op vrije voeten komen.

In tegenstelling tot wat eerder is gezegd, zijn het allemaal Tunesiërs van wie één de dubbele Italiaanse nationaliteit heeft. De jongste is 24 jaar, de oudste 57 jaar.

Dinsdag zijn huiszoekingen verricht om computers en telefoons te kunnen in beslag nemen. Eerder waren al zes andere mensen in staat van beschuldiging gesteld en in de regio Parijs opgesloten. De extremistische terreurgroep Islamitische Staat IS heeft de aanslag in Nice opgeëist.