'Geen zekerheid over ontvoeringspogingen in Sint-Genesius-Rode'
Archiefbeeld Foto: ss

Er kan volgens het parket van Halle-Vilvoorde op basis van de momenteel beschikbare informatie nog niet gesteld worden dat de meldingen van twee jongens uit Sint-Genesius-Rode over contacten met een man, pogingen tot ontvoering betreffen. Politie en parket nemen de meldingen echter wel zeer ernstig en onderzoeken ze grondig. De politie stelt ook alles in het werk om de schoolomgevingen te beveiligen.

Vorige week donderdag 8 september was er een eerste melding van een jongen van 11 dat hij rond 16 uur gevolgd werd door een oudere man in een wagen. Twee dagen later verklaarde een andere jongen van 12 dat hij omstreeks 10.45 uur zou zijn vastgegrepen door een oudere man die uit een wagen stapte. In beide gevallen konden de kinderen ontsnappen.

'Er is nog geen zekerheid of dit in beide gevallen om dezelfde man gaat. Beide jongens werden ook niet aangesproken door de man, waardoor we op dit ogenblik geen duidelijkheid hebben over wat zijn bedoeling was. Om die reden kunnen we dan ook nog niet spreken over pogingen tot ontvoering', aldus Carol Vercarre, woordvoerster van het parket van Halle-Vilvoorde.