100 Douwe Egberts-medewerkers welkom bij buurbedrijf
Foto: BELGA

SERIS Security wil 100 personeelsleden van de met sluiting bedreigde Douwe Egberts-vestiging in Grimbergen een werkplaats bieden. Het veiligheidsbedrijf, dat bijna naast de getroffen koffiefabriek ligt, is in volle uitbreiding en kan de extra krachten dus goed gebruiken.

‘De opeenvolging van ontslagen en sluitingen van ondernemingen raakt zeer veel mensen in hun dagdagelijks leven en hun toekomstplannen’, beseft Danny Vandormael, ceo van SERIS en voorzitter van het BVBO (Beroepsvereniging van Bewakingsondernemingen). ‘Veel sectoren, zoals de veiligheidssector, willen nog wel extra goede mensen in dienst nemen.’

Door de terreurdreiging en aanslagen is het aantal jobs in de private bewakingssector in 2015 met 4,2 procent gestegen, en dit jaar zal die stijging naar alle verwachting nog versnellen. Ook Seris breidt volop uit en zoekt daarvoor 100 extra collega’s. ‘Gemotiveerde werknemers van Douwe Egberts zijn van harte welkom.’

‘Wanneer een bedrijf dat bijna een buur is zijn deuren sluit en er zoveel goede mensen hun job verliezen kan SERIS niet bij de pakken blijven zitten. Wij moeten de handen met Douwe Egberts en de overheid in mekaar slaan om zoveel mogelijk jobs te redden’, aldus Vandormael, die hoopt dat andere bedrijven in de regio’s waar onlangs sluitingen werden aangekondigd - zoals bij Caterpillar - het voorbeeld volgen.

Bij Jacobs Douwe Egberts in Grimbergen werken 274 mensen. Tegen januari 2017 zou de volledige productie van de fabriek verhuizen naar andere sites van het bedrijf.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in