Douwe Egberts wil fabriek in Grimbergen sluiten
Foto: BELGA

Het koffiebedrijf Jacobs Douwe Egberts ziet geen toekomst meer in zijn fabriek in Grimbergen. Er staan 274 banen op de tocht.

Het bedrijf heeft donderdag de intentie bekendgemaakt om de site te sluiten. De productie in Grimbergen zou stopgezet worden in januari 2017. Tegen dan zou het volledige productportfolio overgebracht zijn naar andere sites binnen het toeleveringsnetwerk, klinkt het.

'Deze beslissing past in het kader van de strategie van het bedrijf om zijn productie- en distributiecapaciteiten te optimaliseren', staat er in een persbericht. 'Het bedrijf wil een netwerk dat meer aangepast is aan de veranderende noden van de klanten.' 

'Sinds de oprichting in 1973 heeft de fabriek in Grimbergen een belangrijke rol gespeeld in de levering van koffie in West-Europa. Hoewel we het harde werk van onze Belgische medewerkers zeer waarderen en erkennen, geloven we dat dit een noodzakelijke stap is om onze toekomstige business in de regio te verstevigen', aldus Luc Volatier, global vice president bij Douwe Egberts. 

Als de sluiting effectief doorgaat, dan zal dat een siginificante impact hebben op het personeel van de site in Grimbergen. 'Daarom wordt er eerst nog uitvoerig overlegd vandaag vooraleer een definitieve beslissing te nemen.' Het bedrijf deelt mee dat dialoog aangaan met de 274 werknemers die geraakt kunnen worden door de beslissing een prioriteit is.

Douwe Egberts belooft alvast dat de betrokken medewerkers 'de meest efficiënte ondersteuning krijgen' in geval de sluiting bevestigd wordt.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig