Na zenders Vier en Vijf: Zes
Foto: © The Hollywood Archive/BELGA

Liefhebbers van films en series kunnen vanaf 6 oktober terecht bij Zes, de derde tv-zender van SBS, de moederholding van de commerciële zenders VIER en VIJF. De mediagroep maakt zich sterk dat het oude én nieuwe films en series op Zes zal programmeren. En de nieuwe zender is er 24 uur op 24, voor het hele gezin, luidt het.

SBS kondigde de lancering van de nieuwe zender midden juni aan. Terwijl Vier en Vijf ook de komende tv-seizoenen steeds meer lokale producties programmeren, maakt Zes plaats voor films die iedereen graag terug wil zien, met de nadruk op de grootste Amerikaanse successen en klassiekers, klonk het midden juni. Her en der klonk het dat de nieuwe zender er ook komt op vraag van de adverteerders. De reclameblokken raken stilaan vol en daardoor zouden de adverteerders het moeilijker hebben om het beoogde bereik te halen. Een extra zender zou dan soelaas kunnen brengen.

‘De start van Zes verbreedt ons engagement met de Belgische adverteerders’, zegt ceo Peter Quaghebeur woensdag in het persbericht naar aanleiding van de lancering van Zes. ‘SBS heeft het volste vertrouwen in de verdere uitbouw van VIER en VIJF met sterke lokale programma’s. Vanaf 6 oktober zal Zes onze strategie met een duidelijk film- en serie-aanbod versterken.’

Het ordewoord van de nieuwe SBS-zender is ‘sit back and relax’. ‘Zes brengt de klok rond de populairste Amerikaanse films en series, van de grootste classics, Hollywood blockbusters en nieuwe topseries tot de beste actie en grappigste familiefilms’, zegt adjunct-programmadirecteur Miguel Casier.

Het zendschema van Zes moet volgens SBS ‘helder en duidelijk’ zijn. ‘Bij de opbouw van het zendschema wilden we vooral duidelijkheid voor de kijkers’, verduidelijkt Casier. ‘Zes is er 24 uur op 24 voor het hele gezin, en de kijkers moeten goed weten wanneer ze voor wat bij de nieuwe zender terecht kunnen. Elke weekdag krijgt dan ook een duidelijk thema in prime time.’

De eerste dag van de week is Blockbusterdag bij Zes. Op dinsdag passeren de classics de revue en woensdagavond is ‘family night’, met films als ‘Puss in Boots’ of ‘Harry Potter’. Op donderdag programmeert de zender ‘de meest explosieve actiefilms’. Vanaf vrijdag zijn er marathonuitzendingen van series, waaronder ‘Zoo’, de serie over het dierenrijk dat in opstand komt, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van James Patterson.

Ook op zaterdag voorziet Zes bingewatchen met de beste 'crime series'. Op zondag programmeert de zender het nieuwe ‘Supergirl’ en ‘Arrow’ en later op de avond de ‘sappigste sitcoms’.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig