iPhone 7 vier keer populairder
De iPhone 7 verschilt uiterlijk amper van het voorgaande model, maar dat hindert de bestellingen niet. Foto: Photo News

Hij komt pas overmorgen op de markt, maar Apple’s nieuwste iPhone lijkt een beloftevolle start te zullen kennen. Amerikaanse telefoonmaatschappijen spreken over vier keer meer bestellingen.

Nooit werden er zoveel iPhones vooruitbesteld als bij de iPhone 7, zo meldde John Legere, topman van de Amerikaanse operator T-Mobile op Twitter. Het bedrijf zegt dat het aantal bestellingen ‘records verpulvert’. Hetzelfde geluid bij Sprint, een andere grote Amerikaanse operator. Daar klinkt het dat de nieuwe iPhone vier keer meer vooruitbesteld is dan bij het model van vorig jaar.

Voor Apple zijn dat geruststellende berichten. Critici stelden zich immers vragen bij het potentieel van het nieuwe vlaggenschip. Het vermoeden leefde dat het nieuwe toestel de verkoopcijfers, die begin dit jaar voor het eerst achteruitgingen, nog verder zouden doen dalen.

De iPhone 7, die vorige week werd voorgesteld, verschilt uiterlijk dan ook amper van de twee voorgaande modellen, de iPhone 6 en 6S. Er kwamen nieuwe kleuren, de antenne-lijnen werden verplaatst en de koptelefoon-ingang sneuvelde, maar verder was het qua uiterlijk exact dezelfde telefoon die de wereld al twee jaar kent. Intern kreeg het toestel natuurlijk wel een stevige upgrade, met onder andere een snellere processor en betere camera’s, en hij werd waterdicht.

Na de beloftevolle start stellen analisten intussen hun verwachtingen bij. Sommigen verwachten zelfs dat even veel mensen hun oudere iPhone zullen upgraden naar de 7 als destijds gebeurde toen model 6 werd gelanceerd. De iPhone 6 uit 2014 was de meest succesvolle editie tot nog toe.

Het aandeel van Apple reageerde positief op het nieuws. Na de communicatie van T-Mobile ging de koers met 3,2 procent omhoog.