Verzekeraar P&V schrapt 300 banen
Foto: Photo News

Verzekeraar P&V wil tegen 2020 300 voltijdse jobs schrappen. Dat deelde het bedrijf dinsdag mee op een bijzondere ondernemingsraad.

In een persbericht verwijst P&V naar de lage rente, nieuwe markttrends en de toenemende digitalisering. 'Nieuwe technologieën zorgen ervoor dat de klant andere verwachtingen heeft. De klanten vragen een meer persoonlijke en mobiele aanpak voor een betere prijs', aldus het bedrijf.

Om dat te doen, is het volgens P&V noodzakelijk 'om de kostenstructuur op een concurrentieel niveau te brengen en te houden'. Daarom wil de groep haar personeelsbestand tegen 2020 met 300 voltijdse jobs verminderen.  Ze wil het banenverlies niet via een collectief ontslag organiseren, maar via natuurlijk verloop, interne mobiliteit en eindeloopbaanregelingen.

Lonen

Tegelijk zal P&V ook de lonen van de medewerkers hervormen. Zij zullen kostenefficiënt en concurrentieel verloond worden'. Daarover wil P&V vandaag nog gesprekken starten met de sociale partners. Voorts is er sprake van investeringen in nieuwe tools en verbeterde werkprocessen.

'Als P&V Groep zijn we vandaag een financieel gezonde onderneming', zegt Hilde Vernaillen, ceo van de groep. 'We geloven in onze toekomst en beschouwen de uitdagingen als een opportuniteit om morgen een nog betere speler te zijn op de markt in het belang van onze klanten. Hiervoor zetten we vandaag noodzakelijke en concrete stappen.'

Axa

Het gaat om het tweede grote banenverlies in de verzekeringssector op korte tijd. Vorige week kondigde verzekeraar Axa nog aan dat in twee jaar tijd 650 mensen moeten verdwijnen. Ook daar zet de lage rente druk op de winst en maakt de digitalisering het mogelijk om hetzelfde werk met steeds minder mensen te doen.

Vakbonden

De vakbonden hopen dat de directie haar belofte zal houden om de afvloeiingen op een sociaal vriendelijke manier door te voeren. 'We hopen erop en verwachten dat ook wel, van een socialistisch geïnspireerd bedrijf als P&V', verklaarde Sabine Ruys van de christelijke vakbond LBC. Ook BBTK-vakbondsafgevaardigde Patricia Van Goel gaat erover waken dat de afvloeiingen op vrijwillige basis gebeuren.

'Het is afwachten of de plannen realiseerbaar zijn', zegt Ruys. 'In het verleden lag het gemiddeld verloop op 30 à 50 voltijdse equivalenten per jaar. De directie zegt wel dat ze moeite wil doen.' Ze wijst er ook op dat er daarnaast nieuwe aanwervingen gepland zijn, van bijvoorbeeld IT-profielen. "Dat maakt de ingreep in het huidige personeelsbestand nog groter. Anderzijds zijn er nu al 75 personeelsleden in vooropzeg voor SWT (brugpensioen, red.)'
Haar BBTK-collega rekent erop dat de directie met aantrekkelijke voorstellen zal komen. 'Maar we weten nog niet welke budgetten men ter beschikking houdt.'

Minister van Werk Kris Peeters vreest dat er nog meer herstructureringen zullen volgen in de bank- en verzekeringssector, zo zei hij na overleg met ceo Hilde Vernaillen. Hij zal met de banken en verzekeraars overleggen.
 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig