Tafeltennissers bezorgen België twee paralympische medailles op één uur tijd
Laurens Devos Foto: BELGA

Op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro hebben tafeltennissers Laurens Devos en Florian Van Acker gezorgd voor een tweede en derde Belgische medaille. De 16-jarige Devos plaatste zich eerst voor de finale, een prestatie die een uur later werd geëvenaard door Van Acker. Beide Belgen hebben dus al minstens zilver op zak.

De pas 16-jarige Devos rekende in zijn halve finale in de klasse 9 (hemiplegie of hersenverlamming) vrij makkelijk af met de Spanjaard Juan Bautista Perez Gonzalez, het werd 3-0 (11-5, 11-8 en 11-4) na zestien minuten. In de finale, die later zondag (1u15 ‘s nachts Belgische tijd) al gespeeld wordt, wacht de Nederlander Gerben Last. Devos, die nog geen enkele set verloor in Rio, is de jongere broer van Robin Devos, momenteel de op één na hoogst gerangschikte Belg (119e) op de wereldranking bij de valide tafeltennissers.

Tafeltennissers bezorgen België twee paralympische medailles op één uur tijd
Florian Van Acker Foto: credit

Een uur later bereikte ook Florian Van Acker een tafeltennisfinale in klasse 11 (verstandelijke beperking). Hij haalde het in de halve finales na een spannend duel met 3-0 van de Hongaar Peter Palos, de setstanden waren 11-6, 14-12 en 14-12. In de finale, die maandag gespeeld wordt, botst Van Acker op de Australiër Samuel von Einem.

De gouden of zilveren medailles van onze twee landgenoten worden de tweede en derde Belgische plak op deze Paralympics. Zaterdag veroverde Marieke Vervoort het zilver op de 400m rolstoelsprint.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig