Motorclub begeleidt gepest meisje naar schoolpoort
Foto: RR

Bikers in leren jekkers hebben in Kontich een meisje van 16 dat gepest werd naar de schoolpoort begeleid. Orthodox is het niet. De schooldirectie en de politie zijn niet opgezet met de actie van Templars Against Child Abuse (Taca), maar volgens de moeder van het meisje heeft het initiatief wel een positief effect. ‘Ze gaat al de hele week met een grote glimlach naar school.’

Tumult aan de schoolpoort van het Sint-Jozefinstituut in Kontich, vlak na de start van het nieuwe schooljaar. De Belgische tak van de Templars Against Child Abuse (Taca), een motorclub die zich inzet voor het welzijn van kinderen, begeleidde er een leerlinge van zestien die vorig jaar was gepest, naar de schoolpoort.

’s Avonds keerden de bikers nog eens terug. ‘Om duidelijk te maken dat zij de bescherming en de steun van Taca geniet’, zei de aanvoerder.

‘Geen goede zaak’

Het initiatief viel noch bij de politie, noch bij de schooldirectie in goede aarde. ‘Ondanks de misschien nobele achtergrond vinden wij dit geen goede zaak. Dergelijke kwesties dienen op een andere manier te worden aangekaart’, zegt woordvoerder Dirk Fonteyne van de politiezone Hekla.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in