Chinese overnemer houdt 50 jobs bij VLM Airlines
Foto: BELGA
Het failliete VLM heeft een overnemer, een Chinese investeringsgroep. Die is bereid niet alleen de resterende Fokkers over te nemen maar bovendien vanop Deurne de komende maanden te herstarten met een 50-tal personen. Het is nog niet zeker of de naam VLM Airlines blijft bestaan.

Dat bevestigt de woordvoerder van de curatoren van het bedrijf.De koper opereert onder de naam SHS Antwerp Aviation NV, blijkbaar een nieuwe dochteronderneming van het Nederlandse SHS Aviation BV, dat met Chinese middelen gefinancierd is. De overname is nog niet volledig rond, maar de curator verwacht geen problemen meer.  

De maatschappij zal echter nog niet meteen kunnen beginnen vliegen. Er moeten eerst nog nieuwe licenties worden aagevraagd. Ook de selectie van het personeel zal enkele maanden duren. Bij het voormalige VLM werkten bij het faillissement nog een 160-tal mensen. Een vijftigtal zou kunnen blijven, en eens het netwerk en de vloot verder wordt uitgebouwd zou dat aantal nog verder kunnen stijgen. 

De curatoren zeggen expliciet dat er van een echte doorstart geen sprake is: het personeel van VLM is immers al ontslagen. 

 

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig