Collectief ontslag bij krantendrukkerij in Groot-Bijgaarden
Foto: Jimmy Kets

Printing Partners Brussels, dat onder meer de kranten van De Standaard en Het Nieuwsblad drukt, sluit in 2021. De activiteiten verhuizen naar Paal-Beringen.

Bij Printing Partners Brussels staan 158 banen op de tocht. De drukkerij gaat dicht in 2021, en de drukkerij besliste om nu al een intentie tot collectief ontslag bekend te maken. ‘We willen de tijd nemen, zodat we in een langere periode een oplossing kunnen vinden’, zegt Paul Huybrechts, de gedelegeerd bestuurder van Printing Partners.

Printing Partners Brussels drukt nu De Standaard, Het Nieuwsblad, Metro, L’Equipe en een aantal ledenbladen. De bedoeling is om het drukwerk tegen 2021 volledig te verhuizen naar Paal-Beringen, waar nu al Het Belang van Limburg, Gazet van Antwerpen, De Telegraaf, De Limburger en ook een deel van Het Nieuwsblad gedrukt wordt.

In de komende jaren verhuist al een deel van het drukwerk, maar volgens Huybrechts zal er tot 2021 een belangrijke activiteit in Groot-Bijgaarden blijven. In Paal-Beringen wordt er geïnvesteerd in uitbreiding van de drukkerij. Volgens Printing Partners zullen er de komende jaren minder papieren kranten verkocht worden, waardoor er minder drukpersen nodig zijn.

Wat de sluiting voor de 158 werknemers betekent, moet de komende maanden duidelijk worden. ‘We voeren nu gesprekken met de sociale partners’, zegt Huybrechts. ‘Uit de leeftijdspiramide blijkt dat bijna 50 mensen op brugpensioen zouden kunnen gaan. En in Beringen zullen er 30 à 40 vacatures zijn, die bij voorkeur ingevuld worden door mensen uit Groot-Bijgaarden. Al beseffen we dat dit, gezien de afstand, niet evident zal zijn.’

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig