11 ontdekkingen die je absoluut niet mag missen op Laundry Day
Foto: rr
'Laundry Day 2016 wordt op muzikaal vlak de beste editie in jaren.' Het zijn de woorden van Luc ‘Laundry Day’ Carpentier, de oprichter van de het Antwerpse festival dat aanstaande zaterdag 3 september aan zijn 19e editie toe is.

The Founder of The was, zoals Carpentier ook wordt genoemd, maakt vanaf dit jaar terug deel uit van het programmatie team. Zijn terugkeer is voelbaar in de muzikale line-up. "Het festival draait weer om ontdekkingen.”

Naast de gevestigde waarden is er namelijk heel wat nieuw talent te bewonderen op Laundry Day 2016. Hier volgen 11 ontdekkingen die je absoluut niet mag missen volgens Luc ‘Laundry Day’ Carpentier.

"Zonder Sven Van Hees, Turntable Dubbers, Discobaar A Moeder, Murdock, Smos & Baby B en Netsky te missen natuurlijk! Dat zijn namelijk de voorbije en huidige hoekstenen van de wasdag!” Waarmee Carpentier niet wil gezegd hebben dat hij geen liefde heeft voor de andere artiesten, integendeel. "Ze komen allemaal het beste van zichzelf geven, all for the love of music… respect”.

Wie naast de heropening van de legendarische vintagewinkel Naughty I andere dingen wil ontdekken, noteert best de volgende 11 namen in zijn agenda.

1. NoMoBS
Recht uit het Kiel, hardcore Beerschot. Beestig goeie rap.

2. Camelphat
Samenwerking tussen twee Londonse Deejays garandeert het stevigere housewerk.

3. Kidnap Kid
DJ producer uit London, op jonge leeftijd lanceert hij zijn eigen label , laat me denken aan ‘Arsenal’0

4. Eptic
Ongelooflijk dat deze jonge Belg die bijna zo goed als onbekend is in Belgie, wereldwijd 375.000 fans heeft op Facebook en 133.000 op Soundcloud. Eigenlijk hoog tijd dat hij in Belgie de eer verdient die hem toekomt.

5. AntiGravity
Voor de allereerste keer in Europa, toevallige ontdekking, beestig goed, laat me wat denken aan Burial.

6. XL Middleton
Amerikaanse Funk, terug naar de tijd van de ‘president’, Royal Inn en Funk You… 3 mythische discotheken waar de vetste funk van’t stad werd gedraaid in de late 70-ties, early 80-ties.

7. Smerz
Noors, even ijl als de lucht van de Noorse fjorden met een zalmachtige beat.

8. Biznes cat
Vliegt samen met zijn buddy Antigravity voor de eerste keer naar het oude continent, op zijn nummer ‘rise’ kan ik niet stil blijven zitten, de betere deep-house.

9. Daox
Techno uit Casablanca, jawel, Techno ! Niet te missen want hier en daar gooit Daox er ook een Marokkaanse saus over én dat smaakt.

10. Bollen & Fichtner
Residents van Café D’Anvers, vaste leverancier van Laundry Day (Smos & Baby B, Sven Van Hees, Steve Cop, Kash, Prinz en noem maar op …) Bijna alle residents van CDA draaiden wel eens op de wasdag.

11. Bizzy Blazza
Maneblusser met Marokkaanse roots. Rauwe rap, recht van de straat .