Anderlecht heeft zijn verdedigende versterking beet

Het is Anderlecht nog gelukt om verdedigende versterking binnen te halen. De 23-jarige centrale verdediger Uros Spajic komt over van het Franse Toulouse. Dat maakte paars-wit net bekend.

De talentvolle Serviër verklaart dat hij “uiterst tevreden is om voor een topclub als RSC Anderlecht te spelen. Ik wil hier voor de prijzen voetballen en de ploeg versterken.”

Spajic is al de vierde speler die paars-wit tijdens de laatste transferweek binnenhaalde. Eerder tekenden ook al de Roemeen Nicolae Stanciu, de Tunesiër Hamdi Harbaoui en Massimo Bruno.

Dodi Lukebakio speelt dit seizoen dan weer op huurbasis (zonder optie tot koop) voor Toulouse FC. “Dodi is een groot talent die nu moet bewijzen wat hij waard is in een nieuwe competitie. We wensen hem veel succes in Frankrijk en hopen dat gesterkt terugkomt naar RSC Anderlecht”, verklaart CEO sportieve zaken Herman Van Holsbeeck.

Heylen en De Medina uitgeleend

Tegelijkertijd liet paars-wit wel twee jonge verdedigers vertrekken op uitleenbasis. Michaël Heylen (22) gaat een jaartje voor Westerlo spelen, Nathan de Medina (18) zal een seizoen de kleuren van tweedeklasser OH Leuven verdedigen.

Anderlecht ontvangt na de interlandbreak op de zesde speeldag Charleroi in eigen huis. De Brusselaars staan op de vijfde plaats met negen punten, dat zijn er twee minder dan de Carolo’s die op kop van de Jupiler Pro League prijken.