Standard haalt in laatste uren transfermarkt nog zwaar uit

Standard heeft in de laatste uren van de transfermarkt nog zwaar uitgehaald. Het haalde met de Nigeriaan Elderson, de Braziliaan Mallmann, de Algerijn Bahlouli en de Portugees Sa nog een linksback, twee middenvelders en een diepe spits binnen. Voor die laatste positie werd ook Martin Pusic gespot op Sclessin, maar een akkoord bleef uit.

Standard Luik heeft zich enkele uren voor het sluiten van de transfermarkt versterkt met drie spelers. De eerste is Elderson Uwa Echiejile. De 28-jarige Nigeriaanse linksachter wordt voor een seizoen geleend met aankoopoptie van het Franse AS Monaco. Elderson verliet in 2007 zijn thuisland en ging in Frankrijk aan de slag bij Stade Rennais. Van 2010 tot 2014 speelde de verdediger bij het Portugese Braga, waarmee hij in 2011 de finale van de Europa League verloor. In 2014 maakte Elderson de overstap naar Monaco. Elderson telt 49 selecties bij de Nigeriaanse nationale ploeg. In 2013 won hij met zijn land de Afrika Cup.

Naast Elderson haalde Standard nog een speler van AS Monaco binnen. De Franse Algerijn Farès Bahlouli (21), een offensieve middenvelder, werd uitgeleend zonder aankoopoptie. “Meerdere Franse en buitenlandse clubs toonden interesse, maar het spelen van een Europese competitie kon Farès wel bekoren”, zei Olivier Renard op de site van Standard. “Hij kijkt ernaar uit om aan de slag te gaan bij onze club.”

Orlando Sa moet nieuwe targetman worden

Ook de transfer van de Braziliaanse middenvelder Wallyson Mallmann (22) werd afgerond. Die is eigendom van de Portugese nummer twee van vorig jaar, Sporting, maar krijgt daar nauwelijks kansen. Vorig jaar werd hij uitgeleend aan Nice, waar hij 17 keer in actie kwam en slechts zelden mocht starten.

Ook de aanvalslinie kreeg een nieuwe injectie: de Portugees Orlando Sa (28) moet met zijn 1m88 de opvolger worden van Ivan Santini als targetman. Hij was eerder aan de slag in de Premier League bij Fulham (2011-2012) en in de Poolse competitie bij Legia Warschau waar hij in 2014 de titel mee pakte. Sinds zijn aankomst bij Maccabi Tel-Aviv deed hij de netten 6 keer trillen op 22 matchen.

Tot slot werd de Oostenrijkse spits Martin Pusic (28) nog gespot op Sclessin. Hij komt momenteel uit voor het Deense FC Midtjylland. Daar was hij afgelopen seizoen goed voor dertien competitiedoelpunten. Een akkoord bleef tot nader orde echter uit.