Vanhaezebrouck tussen Ferguson, Mourinho, Zidane en co op uitnodiging UEFA
Foto: Twitter
AA Gent-trainer Hein Vanhaezebrouck was woensdagmiddag op uitnodiging van de Europese voetbalbond UEFA te gast in het Zwitserse Nyon om het samen met enkelen van de grootste Europese coaches te hebben over de toekomst van het Europese clubvoetbal. De trainer van de Buffalo’s zat samen met grote namen als Alex Ferguson (ex-Manchester United), José Mourinho (Manchester United), Zinedine Zidane (Real Madrid) en Luis Enrique (FC Barcelona). Vanhaezebrouck werd uitgenodigd omdat hij afgelopen seizoen met AA Gent bij de laatste zestien geraakt was in de Champions League. Ook de trainers die de halve finales van de Europa League haalden, of die meer dan 100 Champions League-wedstrijden betwistten, waren welkom.

Bedoeling van het ‘UEFA Elite Club Coaches Forum’, zoals de UEFA het zelf noemt,is dat het kruim van de clubcoaches de koppen bijeen steekt om meningen uit te wisselen over de Europese clubcompetities, net zoals ze bij de UEFA voorstellen kunnen indienen die het clubvoetbal in Europa ten goede kunnen komen. Er wordt onder meer gepraat over dubbel tellende uitdoelpunten in dubbele confrontaties, tijdrekken, een videoref en veel meer.

Enkele aanwezigen:
Carlo Ancelotti (Bayern München), Mircea Lucescu (Zenit), Rafael Benitez (Newcastle United), José Mourinho (Manchester United), Arsène Wenger (Arsenal), Unai Emery (Paris Saint-Germain), Luis Enrique (FC Barcelona), Dieter Hecking (VfL Wolfsburg), Zinedine Zidane (Real Madrid), Rui Vitoria (Benfica), Massimiliano Allegri (Juventus), Hein Vanhaezebrouck (KAA Gent) en Sergey Rebrov (Dynamo Kiev).