Vermoedelijke oorzaak gevonden van brand aan brug A11
Foto: Michel Vanneuville

De brand dinsdagochtend aan een brug van de A11 in Brugge is wellicht niet aangestoken. Op het eerste zicht zijn er geen elementen die wijzen op misdadig opzet, meldt het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge. De precieze oorzaak is nog niet bekend.

Rond 5.30 uur vatte ter hoogte van de Stationsweg de brug over het Boudewijnkanaal vuur. Volgens het kabinet van Vlaams minister van Infrastructuur Ben Weyts (N-VA) ontstond de brand mogelijk door een kortsluiting aan een zaagmachine. Het is ook mogelijk dat smeulend zaagsel ‘s nachts is beginnen ontbranden. Het parket stelde een deskundige aan om de precieze omstandigheden te onderzoeken. Volgens de eerste vaststellingen zijn er geen aanwijzingen van kwaad opzet. Om de precieze oorzaak te kennen, is het wachten op de definitieve conclusies van de deskundige.

De A11 is de nieuwe autosnelweg tussen de N49 in Knokke en de N31 in Brugge. Het gaat om een project van bijna 700 miljoen euro, gedragen door een pps-structuur. Eind 2017 zou de snelweg open gaan. Het is nog niet duidelijk of de werken vertraging zullen oplopen.